Outdoor swimming pool
Aeiral View from South
Grand hall
Grand hall interior


TBILISI PRIVATE ESTATE

Location
Georgia
City
Tbilisi
Year
2010
Client
Confidential
Project Size
3,400 m2
Status
Unbuilt

The Project

JFA was hired to generate concept studies for a villa outside of Tbilisi, Georgia. The design strategy takes 3,400 square meters of residential floor area, and configures it in such a way as to maximize the number of views for the maximum number of living spaces. This is done without breaking the project down into individual buildings. Instead the floor area is housed in a series of pavilion like structures which sit on a common base that is tucked into the hill. The site’s gentle slope towards the dramatic views of the Caucus mountains in the distance, afforded the creation of a building which acts as a split level residence. It appears as a single structure at the top of the hill, while become a two story structure at the bottom of the hill. Given the characteristic of the site, (highly wooded and forested), the client wanted the building to integrate with the landscape. JFA’s use of green roofs and stepped forms results in a building which merges with its setting and seems to grow out of it.

Gallery